Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Nils på Sappa: "Det finns inget slut, allt fortsätter bara expandera."

2024-02-09

Då vänder vi blickarna mot Norrland igen! Eller ja… det där kan väl diskuteras. Men mer norrut i alla fall. I Gävle ligger nämligen Sappas dotterbolag Cantab och där hittar vi Nils, stolt representant av vårt Gävle-team på 5 personer. Nils visar sig heta något helt annat egentligen och när vi av en slump hamnar in på samtal om rymden, ja då finns det ingen återvändo. Nils blir eld och lågor, och han har en hel del att lära oss…


Hur hamnade du på Cantab?

Det var faktiskt via min kollega Hampus. Han var min chef på mitt förra jobb och när Cantab skulle rekrytera så hörde dem av sig till mig.


Vad gör du på Cantab, hur kan en dag på Kryddstigen se ut?

Jag jobbar bland annat med kundtjänst, men jag brukar säga att jag är en digital vaktmästare då vi gör så mycket mer. Förutom Sappas och Cantabs support så hjälper jag till med second line (tekniska frågor och felsökning av kunders felanmälningar). Utöver det så gör jag lite marknadsmaterial för Cantabs bredband och håller vår hemsida uppdaterad. Sen kommer det ju in flera kunder dagligen i butiken som vi hjälper med diverse saker.


Kan du berätta något om teamet på Cantab?

Det är kollegorna och vårt lilla gäng som gör att man trivs så bra här. Vi är väldigt sammansvetsade och som en liten familj. Hampus är ju den av oss som håller låda och drar skämt hela dagarna.


Vad är det svåraste respektive roligaste med ditt jobb?

Det svåraste är nog att försöka hjälpa kunder som inte riktigt vill bli hjälpta. Alltså när de är motvilliga till att själva göra åtgärder för att vi ska kunna hjälpa dem. Vi kan inte personligen åka ut till alla kunder som ringer in för att visa vad man behöver göra, det är ju inte hållbart. Det roligaste måste ändå vara att arbetsdagen ser så himla olika ut från olika dagar. Det är mycket som händer och det känns aldrig som man hamnar i ett ekorrhjul


Har ni några traditioner på kontoret?

Förutom klassiska traditioner så som julbord osv så brukar vi gå på hockey ihop. Vi är ett riktigt hockeygäng, eller inte Hampus, men han följer ändå med för ölen!

Den lokala kundtjänsten - ser du ett värde av det i en digital tid?

Det är verkligen så många kunder som är så tacksamma för att de har en butik att komma till och att de får prata med en person över disk. Jag tror att det är lättare för många äldre specifikt att kunna prata med en människa i verkligheten. Det blir enklare för dem att förstå vad man pratar om eller hur de ska göra. Många har med sig bilder som de visar upp. Vissa kommer gärna in tre gånger istället för att exempelvis ringa in.


Bästa tips till kunderna? Några specifika TV- eller bredbandstips?

Jag skulle säga att är du bekväm med det digitala så är våra digitala hjälpguider jättebra. Men vill du hellre ha fysisk hjälp så kom in till oss i butiken så kan vi guida dig härifrån. Sen är väl ett tips att kolla datumen på sin faktura om man tycker att fakturan är hög. Ofta är det ju för en längre period. Och mitt bästa generella tips är att lita på oss som sitter i kundtjänsten när du kontaktar oss. Vi hittar inte bara på saker, vi vet vad som brukar hjälpa och vill kundens bästa.


Är det någon tid eller dag som det är lite bättre att ringa på?

Direkt vid öppning och torsdagar är generellt rätt lugna.


Något kul eller fint minne från någon kundkontakt?

Ja ibland händer att kunder är väldigt gulliga. Som förra veckan kom en kund in i butiken som hade haft störningar i TV:n. Hon fick med sig en antennkabel hem och då ringde hon in senare för att störningarna var borta och hon undrade vart hon skulle swisha. Det behövde hon ju såklart inte. Så då kom hon tillbaka den här veckan och lämnade fika till oss för att hon var så glad och tacksam. Väldigt fint och gulligt!


Kan du berätta lite om Cantabs historia?

Cantab grundades 1989 och är tidigare huvudleverantör av TV till Gavlenet, Ljusnet och Sandnet. Bolaget byggde egna kabel-TV nät till villor och BRF:er och som mest hade vi runt 20.000 TV-kunder. Mellan 1999–2020 levererade vi även bredband över kabel-TV nätet i egen regi till ca 1100 kunder. Vi hade även vår egna IP-TV från 2016 till 2019 när Sappa förvärvade Cantab. Sommaren 2022 kom Cantab ut i det öppna nätet Open Universe som bredbandsleverantör, och det är där vi finns idag.


Vad är den största skillnaden sedan Cantab förvärvades av Sappa?
Det är mycket som förändrats sen Sappa kom in i bilden såklart. För energibolagen har det blivit en mycket bättre produkt att leverera till kunderna. Dels Sappa Play men även de digitala TV-basutbuden som inte kräver någon utrustning. Nu säljer vi dessutom IPTV med fullt utbud vilket vi tidigare inte hade möjlighet att leverera. För oss internt så är den största skillnaden att vi har fått mycket bättre system att arbeta i, och för att inte prata om den större gemenskap som vi blivit en del utav. Det är alltid härligt med fler kollegor och det är ju oftast det som gör jobbet roligare! 


Hur håller ni gemenskap med kollegorna på Sappa?
Försöka vara delaktig så gott det går. Höras och synas i Teams. Vara med i medarbetarporträtt t.ex. haha. Sedan vi slog ihop Sappas och Cantabs kundjtänst-team hösten 2023 har vi lärt känna varandra mycket bättre och blivit ännu mer en del av Sappa.

Om du fick resa i tiden, vilket år eller århundrade hade du valt?

Jag hade gärna velat resa lite längre in i tiden, typ till år 3000. Inte allt för långt men tillräckligt långt fram för att se vad som hänt med teknikutvecklingen. Det har skett så mycket från 90-talet till nu så vad har hänt om 800 - 900 år?


Samtalet eskalerar här någonstans till hur det hade varit att bli placerad i ett samhälle på 3000-talet, hur en människa från 1000-talet hade upplevt att landa i vår nutid, till att landa i rymden och existentiella frågor. Nils älskar nämligen rymden. Finns det ett slut? Enligt Nils, nej.


Om det nu finns ett slut så när man väl har kommit dit så har det redan hunnit expandera 10 gånger längre. Allt fortsätter bara expandera. Det finns en bild tagen av NASA som visar flera miljarder ljusår bakåt i tiden, för det är så lång tid det tar för det som fångats på bild att färdas till jorden, det är så häftigt!


3 fun fact om dig

Jag heter egentligen inte Nils. Fram till för tre år sedan hette jag Albin. Men sen bytte jag namn på fyllan. Det var på min förra arbetsplats som jag ville jävlas med chefen, för vi skämtade om det. Sen kom jag tillbaka på måndagen med ett papper från Skatteverket för att visa upp för chefen. Så sedan dess heter jag Nils.


Jag är rymdnörd och älskar rymden. Älskar även tatueringar så min ena arm är täckt med en jättestor astronaut, planeter, galaxer osv.


Jag har åkt skidor en gång i mitt liv. Ett endaste halvt åk blev det.. och då åkte jag scooter ner med ett skadat knä.


Vad gör du när du inte jobbar?

Mycket hockey, filmer, serier och sällskapsspel. Gillar även att mixa musik.


Om du inte jobbade på Cantab och i kundtjänsten, vad hade du gjort då?

Oj bra fråga. Då hade jag nog sysslat med något mer kreativt. Typ något inom design eller musik kanske, sånt som man bara har som Hobby just nu, det hade varit kul!


Du får en ledig långhelg och obegränsat med pengar. Vad gör du?

Jag hade hyrt en privat rymdfarkost och tagit ett par goa dagar ut i rymden så jag kan få se hur jorden ser ut utifrån.


Har du något life hack?

Meal preppa för veckan!

Ha en reset day varje vecka, dvs spara alla måsten, allt jobbigt och tråkigt till en enda dag, så kan du njuta resten av veckan. Jag brukar köra på söndagar.


En rekommendation

Försök att se det positiva, oavsett vad det är så försök att se att det kanske finns något positivt i det och utgå från det. Ser man bara det negativa så blir man negativ som person.


Ditt bästa serietips

  • Modern Family – det går inte en enda dag utan att jag har sett något från Modern family. Så fort jag kommer hem slår jag på det och jag somnar till det.
  • Breaking bad
  • Chuck

Vart tippar du Brynäs denna säsong? Blir det något SHL?

Vi kommer ur hockeyallsvenskan och in i SHL. Däremot så ser Djurgården väldigt starka ut just nu så jag tror det blir en final mellan dem och Brynäs.


Vad ska man besöka om man är i Gävle?

Cantab såklart. Men under julen ska man ju besöka Gävlebocken innan den har brunnit ner, eller blivit uppäten av fåglar som i år haha. Gamla stan i Gävle är ju mysigt. Annars hittar du Gävles bästa burgare på Le Báb.


Ni sitter ju på Kryddstigen, vad är din favoritkrydda?

Om jag bara fick använda en enda krydda för resten av livet så hade det ju varit salt. Skulle jag spicea till det lite så någon typ av lök!

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281