Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Simon på Sappa: ” Spårvagnar och trefiliga vägar är inte min grej”

2023-02-23

Dags för en ny medarbetare att äntra Sappas strålkastarljus – och denna gång får vi bekanta oss med Sappas norrländska trakter. Norrland är ju känt för sitt lugn, och mitt i alla stormar har vi våran Simon. Okej… han kanske är lite stormen själv ibland men på ett harmoniskt sätt. Intervjun hinner knappt starta innan Simon efter tre dagar i Göteborg med längtan i rösten brister ut ”jag saknar mitt Norrland”. Det blir helt klart en lärorik intervju – tydligen finns det något som heter hoppande bönor, och vandrande pinnar är något av Simons expertis.


Hur hamnade du på Sappa?

Jag jobbade tidigare på Riksnet som var en internetleverantör och hade under många år kontakt och samarbete med Sappas säljare, eftersom vi köpte in er TV-tjänst till våra kunder. Sen började jag konsulta för Sappa 2021 när de behövde en projektledare för deras leveransavdelning. Då hjälpte jag till att sätta upp ett leveransflöde, superhäftigt att vara med på den resan.


Vad är din roll på Sappa?

Jag jobbar som projektledare och är spindeln i nätet när det kommer till leveranser av gruppavtal för bredband och TV till bostadsrätter, samfälligheter och fastighetsägare. Jag är kundens kontaktaktperson och den som håller ihop allt från teknik till kommunikation.


Var projektledare ett drömyrke?

Trodde först att jag skulle bli mekaniker, för jag var så moppe-tokig. Men det hade ju aldrig gått. Gubbarna hade ju käkat upp mig. Inga känslomänniskor där inte. Största dröm som liten var dock att jobba med ekonomi. Men mer att prata om det, inte bokföring. Men sportkommentator alltså! Wow, vilket jobb va! (Simon börjar låta som en sportkommentator och rabblar upp efternamn på efternamn, ni vet en sån där hetsig fast med norrländskt lugn).


Det bästa med ditt jobb?

Att få jobba med människor. Jag blir nästan kompis med kunderna för jag gillar att knyta an med folk. Det är kul att få lära mig hantera olika människor. Det är liksom inte ettor och nollor, det finns inget facit – alla funkar ju så olika och det är häftigt.


Vad gör Sappa till en rolig arbetsplats?

Kompetenta kollegor. Vi har så bra kompetens inom bolaget och alla är så hjälpsamma. Otroligt bra människor att ha att göra med.


Det bästa med Sappa?

Man får styra mycket själv och kan alltid komma med idéer, vi bollar mycket. Man känner sig trygg i att lyfta grejer och aldrig bli dumförklarad.


Men nu, all eyes on you Simon!


Finns det något djur du kan relatera till?

Vandrande pinne. Haha nä men elefant. De är så familjära och känns så djupa och intelligenta. Jag har en dröm om att få ta hand om elefanter och vara volontärarbetare.

Simon har haft vandrande pinnar och hoppande bönor som husdjur. Det var tydligen svårt att hålla koll på vad som var faktiska pinnar och levande pinnar i akvariet vilket ställde till det när han skulle rengöra, det slutade med att han inte hade så många kvar. Några hittade han senare vandrandes på väggarna. Och hoppande bönor är väldigt roligt att lägga på en spelplan för att se vilken som hoppar längst. Inuti bönan finns en larv som hoppar till så fort den blir varm – som den blir när man lägger den på ett element.


3 fun fact om dig!

Jag har eventuellt levt ett tidigare liv och varit olyckligt gift. Jag var typ fyra år och gick in i köket där mamma och mormor satt. Från ingenstans sa jag ”jag skulle ha skiljt mig tidigare” sen vände jag och gick ut igen.

Eventuellt släkt med Tommy Körberg, iaf enligt släktingarna. Det blev ju rätt coolt när man förstod att han var Aviciis styvfarsa. Det är ganska långt bort, typ 14-15-mening så Tommys sångröst försvann någonstans på vägen.

Jag har en mjölktand kvar. Men det är tydligen ett släktdrag, fler i släkten som har det.


Förebild

Mormor, min största förebild och stöttepelare. Vi pratar i telefon varje dag. Hon är så bra att prata med och ger så bra råd. Hon är färgglad och en riktig stämningshöjare.


Dold talang

Jag kan sjunga Linda Bengtzing – alla flickor utom jag utantill. Ett partytrick, alla hänger ju med. Men sen fick jag se mig själv dagen efter när jag blivit inspelad på en karaokebar. Fy fabian. Ooouuuf, det är ett trauma.


Fobi

Råttor och möss. Även hamstrar och marsvin, det är inte söta djur. Alla gnagare. Vi har en stuga i Finland, två mil från ryska gränsen och det är ganska vargtätt där. Men det är ändå mössen man är rädd för. Herregud i himmelen. Även fast det är mitt ute i skogen i Norra Karelen så är man ju mer rädd för att stöta på en råtta när man går ut på utedasset än att träffa en varg eller björn typ.

”Räntorna och husbygget blir ganska små orosmoln när man fruktar för sitt liv och tror att man ska kola vippen.”

- Simon Koukkari

Life hack

Sätt dig på ett flyg med mycket turbulens – då inser du hur små dina ”vardagsproblem” faktiskt är haha. Räntorna och husbygget blir ju ganska små orosmoln när man fruktar för sitt liv och tror att man ska kola vippen.

Singeltacos! Gå till salladsbaren och plocka den salladen du vill ha sen köper du köttfärs och steker det. Så slipper du stå och hacka grönsaker alldeles ensam.

Hue-lampor (smart hembelysning). När det är mörkt och trist på vintern så är det så mysigt att rummen tänds upp succesivt och det blir också mycket lättare att vakna!


Norrland eller Göteborg?

Ja men Norrland. Spårvagnar och trefiliga vägar är inte min grej. Kanske upplever att man litar mer på norrlänningar? Det kanske bara är för att man själv är norrlänning haha. Men man är lixom tjenis med grannarna i uppgången.


Några norrländska fraser att skryta med?

”Nu är det gocke” – nu vart det kört, nu är det inge bra

”Nu far vi till affär’n” – Man använder ju ”far” mycket.

"HUVVA!" – Ungefär som herregud eller usch. ”Nej men huvva vad hemskt”

”Känn du” – Känner du

Använder ”GAMM-” framför gamla saker (bil hus etc.) – Vi tar gamm-bilen till ICA”. ”Vars ligger det? – Bakom ”gamm-konsum”


En rekommendation till folket!

Var ödmjuk och gå alltid ett extra steg för andra – ett steg för dig är kanske jättemånga för en annan. Gör det där lilla extra för någon.


Om du fick resa tillbaka i tiden, vilket år eller århundrade hade du valt och vad hade du sett fram emot mest?

Får man säga nu? Jag vill vara där jag är nu. Trivs bra här. Men åh får man säga framtiden då? Bara kolla hur det gick med husbygget och att huset inte är invaderat av möss och råttor. Det är väl det primära.

(Följande stycke läses allra bäst med en dos norrländska).
Men också att få träffa och prata med sig själv lite. Vad gjorde jag för fel? Skulle jag skaffat mig en hund? Vad var det som gick snett?


Finns det något norrländskt hittepå?

Att gå ut och skotta innebär egentligen en paus från familjen och få gå ut och surra med gubbarna. Man är ute i en timma men inget blir skottat.


Du får en ledig helg och obegränsat med pengar. Vad gör du?

Jag har en nyfunnen kärlek till golf. Jag säger inte att jag är något proffs. Men jag åker lätt till Spanien och golfar med sambo, vänner och deras respektive.


Hade du några nyårslöften?

Roa dig mer än du oroar dig.

Några filmer eller serier att rekommendera?

Lejonkungen – den kan jag se hur många ggr som helst (den nya)

Tarzan – den nya. (När Simon får läsa igenom sin intervju i efterhand ifrågasätter han om han verkligen sa Tarzan. ”Va! Jag tycker ju inte ens den är bra.”)

Sen älskar jag ju Reality. Man lever ett så dramafritt liv så det är kul att ta del av all galenskap. Det är intressant med den sociala interaktionen mellan människor, det sociala spelet. Sen är livet så jäkla seriöst hela tiden, så skönt och befriande med något som inte är så allvarligt.

Hotell Romantik är otrolig reality på SVT! Googlar man feelgood så kommer den upp.Där är intervjun slut och Simon hoppas på like-rekord:

”Du måste göra min intervju jävligt bra, likesen är oerhört viktiga!”

Simon och hans sambo bygger just nu hus precis vid Umeås kust. Men han badar helst inte under 27 grader. Vi håller tummarna för att Östersjön bjuder på många goa 27-gradiga bad i år. Oavsett vill vi se ett kallbad vid minst 85 likes!

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281