Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Therese på Sappa: ”Man vågar sticka ut hakan och bara köra!”

2023-01-10

Värme, omtanke och vänlighet – det är några ord som vi förknippar med vår kollega Therese. När hon inte jobbar med Omsorgsportalen har hon gärna en fot med i inredningen och ser till så att vi får det mysigt på vårt kontor i Göteborg. Men det är mycket vi inte visste om Therese, som hennes förkärlek till Peter Haber eller att hon aldrig missar en nödutgång.


Hur hamnade du på Sappa?

Jag jobbade på Fibertjänst och började på Sappa när investmentbolaget Pamica köpte både Fibertjänst och Sappa 2018. Då började jag på Sappas marknadsavdelning, men när projektet med Omsorgsportalen tog fart gick jag över till att jobba fullt ut med den.


Vad är Omsorgsportalen för något?

Det är en marknadsplats och hemsida där man kan beställa digitala omsorgstjänster, exempelvis trygghetslarm, från flera olika leverantörer både som privatkund och kommun. Att som privatperson själv kunna beställa trygghetstjänster utan att först involvera kommunen är rätt så nytt, man är inte van.


Vad är det för typ av tjänster?

Det är tjänster som gör det möjligt för äldre att bo hemma längre eller personer med funktionsnedsättning som är i behov av extra trygghet. De vanligaste tjänsterna är olika typer av trygghetslarm med kompletterande appar till anhöriga. Sen har vi även tjänster för brandsäkerhet, rörelsedetektorer som känner av avvikande rörelsemönster i hemmet, fallarm vid en eventuell fallolycka med mera.


Du jobbar som kommunikatör på Omsorgsportalen, vad innebär det?

När vi fått in nya leverantörer eller om tjänster ändras, har jag dialogen med leverantörerna om tjänsterna på portalen. Jag publicerar texter och bilder på portalen, skriver nyheter, har hand om Facebook-annonseringen, omvärldsbevakar så att vi håller oss aktuella på LinkedIn och på portalens nyhetsarkiv med mera.


Omsorgsportalen.seHur är Sappa som arbetsplats?

Det här är en plats där saker och ting förändras, ständigt. Beslut tagna på morgonen kan vara omkullkastade på eftermiddagen. Jag uppskattar verkligen korta beslutsvägar och att det går undan! Det är häftigt att en idé kan bli verklig så snabbt. Och människorna här är genuina, jag känner mig hemma här! Det finns inget som heter söndagsångest.


Det bästa med Sappa?

Man vågar sticka ut hakan och köra. Lite sån här ”går det så går det-mentalitet”. För även om det finns en bred blandning av kompetens på Sappa, så är en konsekvens av att det går fort att det även kan gå fel. Men det göööör inte så mycket, då gör man bara om (Therese spär på med extra mycket go göteborgska). Det är tillåtet att faila, vilket sänker tröskeln till att våga!


Bästa minnet från din tid på Sappa?

Vår padelturnering 2021 – det var fantastiskt! Aldrig varit på en mer gemytlig kickoff med så go stämning. Trots att vi var på en restaurang kändes det som att vi var hemma i någons kök. Vi hade levt med pandemin så länge och kanske bidrog det till stämningen och gemenskapen. OBS! Inga hälsenor gick heller av!

Allt ordnar sig, på riktigt! Ta det lite jäkla lugnt bara"

- Therese Karlsson

Nu vill vi ha lite fun fact om dig Therese!

Åh tre fun fact? Nej men alltså jag är verkligen den tråkigaste människan. Men okej.

Jag är en true crime-nörd! Tusen procent! Jag ser ALLT. Jag konsumerar oerhörda mängder mord i poddar, filmer och serier. Somnar till mord och vaknar till mord. Peter Haber i Beck är ju lite av en crush! Eller snälla – Peter Haber som Rudolf eller i Tomten är far till alla barnen.

Tackar aldrig nej till Karaoke! (Jag sjunger jääätteofta. Typ. Hemma.)

Alltid stenkoll på exit-utgångar! Ständigt närvarande what if och katastrof-tänk. Ett av mina ledord: "Bara för att du är paranoid betyder det inte att du INTE är förföljd".


Lifehack!

Whenever in doubt - sov på saken så klarnar det.


Dold talang

Oj det vet jag inte om jag har någon. Eller jo! Det är ändå en talang. Jag kan laga en middag på ett tillsynes tomt kylskåp och skafferi – och det blir gott!


En rekommendation!

Då skulle jag vilja säga något som jag själv strugglat med en del: ”Allt ordnar sig, på riktigt! Ta det lite jäkla lugnt bara.” När det känns tungt och mörkt och söndrigt - det kommer ljusna och allt kommer ordna sig.


Om du fick resa tillbaka i tiden, vart hade du rest då?

Jag kan inte påstå att jag saknar någonting från 80-90 talet. Det var fruktansvärt mode, dåliga frisyrer och det är fan missären att vara tonåring så det vill jag inte göra om. Men jag hade inte tackat nej till att få vara en del av rörelsen på 70-talet. Det började lixom hända något där! Eller typ när Elvis slog igenom på 50-talet. Att skriva Elvis på sin skinnpaj och vara rebell för det. Vi lever i en tid där allt finns – man får inte den där wow-känslan!

En ledig långhelg, obegränsat med pengar, vad gör du?

Jag hade tagit med mig mina barn och sambo och åkt till Hawaii. Jag har aldrig varit där och när vi tittat på The White Lotus så känner jag varje gång att fasen vad det ser härligt ut där!


Vad klarar du dig inte utan en helg?

Sova ut! Åtminstone en dag på helgen.


Hade du några nyårslöften?

Nej men vi har en tradition i familjen där vi skriver ner det vi vill lämna bakom oss. Sen eldar vi upp de lapparna tillsammans. Det känns lite renande!


Och så lite serietips

Ja oj. Ouuuf nu kommer det ju bli mörkt då.

True Detective. Ska man se någon serie (ja det kommer göra ont, men den är fantastiskt) så är det den.

The Handmaid’s Tale.

House of Cards.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281