Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Vanja på Sappa: "Det är definitivt kollegorna"

2022-06-08

Vad behöver varje arbetsplats? Kollegor som ger energi och skapar en miljö att må bra i säger vi! Därför vill vi lyfta våra härliga medarbetare, så att ni får lära känna oss lite bättre. Först ut är Vanja – Sappas egna scones-expert och glädjespridare i kundtjänstteamet! 

Vanja har jobbat på Sappas kundservice i snart fyra år och kammade år 2021 hem Sappas pris som årets Poolare. Det är inga konstigheter att få en go pratstund med Vanja, varken för kollegor eller Sappas kunder.

Hur hamnade du på Sappa?

- Det var faktiskt när jag pluggade på universitetet här i Göteborg som jag fastnade för Sappas jobbannons. Beskrivningen var en rolig arbetsplats med många sociala inslag och då kände jag bara att hit ska jag söka. Sen ligger ju kontoret på gränsen till goa Mölndal, där jag är born and raised (omg kan jag säga så?!).

Var det som du hade hoppats? 

- Lite klyschigt, men stämningen var nästan ännu bättre! Det känns som att gemenskapen är så otroligt viktig på Sappa och att allt bygger kring den. Raka motsatsen till propert och formellt. Jag har varit här i snart fyra år, det säger ju en del.  


”Vi gillar att vara här, då blir vi också engagerade och tycker det är kul.”


Vad gör du på Sappa?

- Innan var jag poolare (deltidsanställd). Men nu jobbar jag heltid på first line i kundtjänsten där jag besvarar samtal, mejl och chatt. Så jag sitter med den första kontakten och hjälper våra kunder med deras frågor. 


Bästa tips till kunderna? 

- Starta om din utrustning. Det låter konstigt, men 9 av 10 fall brukar problemen lösas genom att dra ut strömkabeln. Och byt kablar och direktkoppla! Tjatigt i know, men det är så ofta detta kan utesluta många andra problem. Kablar är färskvaror och kan gå sönder, glappa osv. 


Är det någon tid som det är lite bättre att ringa på? 

- På morgonen vid 9-10 är det superbra läge att ringa in oavsett vardag eller helg. Och framför allt helger, då är det mycket lugnare. Det är inte många som tänker på det.  


Vad gör Sappa till en bra eller rolig arbetsplats?

- Det är definitivt kollegorna. Stämningen när man kommer in är alltid härlig och kollegorna har verkligen blivit ens kompisar. Jag tror att det är det som också gör Sappa unik som arbetsplats, att det lyser igenom i vår kundkontakt. Vi gillar att vara här, då blir vi också engagerade och tycker det är kul.

Och så lite kul kuriosa från Vanja!


Fun fact

1. Glutenfria scones är godare än vanliga, det säger alla som testat! Tänk smet inte deg! (Asgarv). Ofta kan glutenfritt bak bli torrt, men inte om man tänker så.

2. Jag spelar piano, fiol och gitarr och har tre universitetskandidater. (- Ska jag verkligen säga detta? Det är väl lite cringe?)

3. Hoppat från 16 meters-klippa!

Life hack?

- Köp en lökskärare! Det har revolutionerat mitt liv. Inga fler skidglasögon – och no more tears! 

Någon rekommendation?

1. Åh det här är väl jättecringe, men gå och rösta! 

2. När du ska sova, sök på Beach Wave ASMR på Youtube. Har aldrig sovit lika bra!

3. Det är sommar; ät din lunch utomhus, jobba på brännan, sug in lite D-vitamin – allt känns bättre! Fast en nap på lunchen är inte heller dumt alltså!

Vi jobbar ju ändå inom Telekom – Ge oss ditt bästa serietips!

- New Girl – den är så rolig och den kan alltid pigga upp mig. Topp tre roligaste serierna. 

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281