Bredband

TV & Play

Om Sappa

Kundsupport

Tillbaka

Logga in

Aktivera tjänster

Varva lättsamma filmer med skrämmande dokumentärer i juli

2022-07-12

Ta med underhållningen på semestern! Under juli bjuder streamingtjänsterna på filmer, serier och dokumentärer för att förgylla dina varma sommarkvällar.

Är du ett true crime-fan kan du se grävande journalistik kring den huvudmisstänkte i det långdragna men mycket omtalade Madeleine McCann-fallet, nu när det äntligen efter 15 år finns en misstänkt i fallet.

Föredrar du lite gladare underhållning, kan du istället välja Honor Society — en komedi i high school-miljö, med tonårskärlek i korridorerna och college väntande strax runt hörnet.

Nytt från Viaplay i juli


The Girl From Plainville

"The Girl From Plainville" är inspirerad av den verkliga historien om Michelle Carter, som 2017 dömdes för dråp, till följd det extra ordinära "sms-självmordet" där en kedja ska ha bidragit till att hennes pojkvän, Conrad Roy, tog sitt liv. True crime-serien tar med oss igenom parets relation men också rättegången som efterföljde.

I huvudrollen ser vi Elle Fanning, och bakom serien står fler serieskapare med stora titlar i bagaget. Så som Liz Hannah, manusförfattare till "The Post" och "Mindhunter", samt Patrick Macmanus, producent till "Dr. Death".

Miniserien The Girl From Plainville har svensk premiär den 10 juli på Viaplay.

Något du kanske inte visste: Eftersom det riktiga fallet så omtalat i media och många vet precis hur Michelle Carter ser ut var det viktigt för kostymdesignerna att Elle Fanning blev så lik som möjligt. Därför är varje plagg som används i rättegångsscenerna exakt samma modell och märke som Carter bar under rättegången 2016-2017.

Madeleine McCann: The Prime Suspect

Utredningen fortsätter kring det mycket omtalade fallet där 3-åriga Madeleine McCann blev kidnappad på semester i Portugal 2007. I många år har världen undrat vad som hände med brittiska Madeleine, men i våras — 15 år efter försvinnandet — blev slutligen tyska våldtäktsmannen Christian B utpekad som huvudmisstänkt.

I dokumentärserien i tre delar undersöker journalisten Mark Williams-Thomas den huvudmisstänkte, och upptäcker ny information som kan förändra allt. 

Madeleine McCann: The Prime Suspect finns redan nu att streama på Viaplay!

Något du kanske inte visste: Under utredningen sedan Madeleine försvann var länge hennes föräldrar misstänkta av portugisisk polis. Efter att ha misstolkat en brittisk DNA-analys blev den lokala polisen övertygade om att en olycka hänt Madeleine och att föräldrarna hade försökt dölja det.

Läs mer om Viaplay och beställ här.

Nytt från C More i juli

Utvandrarna

Prisbelönt drama i tre delar med Gustaf Skarsgård och Lisa Carlehed. Serien bygger på Vilhelm Mobergs folkkära romanklassiker om det småländska bondeparet Kristina och Karl Oskar som väljer att emigrera till Amerika i hopp om ett drägligare liv. Ett storslaget och tidlöst äventyr om modet att ge sig ut i det okända.

Alla tre avsnitten finns nu att streama hos C More!

Något du kanske inte visste: Den äldre filmatiseringen av Utvandrarna var mycket trogen till böckerna. Den här versionen skiljer sig i att den utspelar sig från Kristinas perspektiv och handlar om hennes upplevelser. Det finns därför inte en enda scen där Kristina inte är med.

Läs mer om C More och beställ här.

Nytt från Paramount+ i juli

Honor Society

High school-studenten Honors enda fokus är att komma in på Harvard. Hon är villig att göra vad som helst, och kokar därför ihop en plan för att slå ut sina tre största konkurrenter. Men längs vägen tar planen en oväntad vändning när hon blir kär i sin toppkonkurrent.

Honor Society har världspremiär exklusivt på Paramount+ 29 juli.

Clifford den stora röda hunden

Tolvåriga Emily träffar en liten röd övergiven valp, som hon får veta kommer växa beroende på hur mycket du älskar honom. Hennes farbror säger att hon inte får behålla hunden eftersom hundar inte är tillåtna av hyresvärden. Men den dyker ändå upp när Emily kommer hem från skolan. Nästa morgon har hunden växt till en enorm storlek och de måste gömma hunden Clifford från hyresvärden samtidigt som de försöker ta reda på hur de minskar hans mirakulösa storlek.

Clifford den stora röda hunden finns nu att streama på Paramount+.

Något du kanske inte visste: Clifford den stora röda hunden är från början en barnbokserie med samma namn skriven av Norman Bridwell. Filmen hade världspremiär den 10 november och en uppföljare till filmen är redan under utveckling.

Läs mer om Paramount+ och beställ här.

Nytt från discovery+ i juli

Conjuring Kesha

Kesha är en världsstjärna men vad folk kanske inte vet är att hon också tror starkt på det paranormala. På varje musikturné tar Kesha med sitt band till hemsökta hotell med skrämmande historia för att undersöka aktiv paranormal aktivitet. Det är något med Keshas hjärna som MÅSTE bli rädd och försätta sig själv i läskiga situationer för att testa gränserna. Nu tar Kesha med sig några av sina Hollywood-vänner på vägen för att uppleva dessa vansinniga övernaturliga situationer.

Conjuring Kesha hade premiär i helgen och finns nu att streama på discovery+.

Något du kanske inte visste:Keshas låt ”Supernatural” har hon berättat handlar om en konstig energi som levde i huset där hon bodde när hon skrev låten. Spöket brukade väcka henne och hålla henne vaken om nätterna. Så småningom blev den en mörk, sexuell ande som skrämde henne — men det var en del av det roliga.

Trump: Unprecedented

En exklusiv dokumentär i tre delar med unik tillgång till president Trump och hans familj under hela omvalskampanjen 2020. Med de chockerande händelserna den 6 januari, stormningen av Kapitolium och livet efter presidentskapet. Redan innan premiären har dokumentären blivit mycket omtalad i USA.

Dokumentären visar Donald J Trumps sista intervju som president och aldrig tidigare sett material av hans barn - Ivanka, Don Jr & Eric - under kampanjen och efter valet. President Trump, hans familj och rådgivare hade ingen redaktionell kontroll när den här dokumentären skapades.

Trump: Unprecedented finns nu att streama på discovery+.

Läs mer om discovery+ och beställ här.

© 2024 AB Sappa | org no. 556453-6281